7.7.14

Tuplasuklaa cupcakes

Tälläisiä tuli leivottua viime torstaina. Tosi hyviä olivat ja täyttäviä. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa kaksiväristä(ja makuista) pursotusta ja ihan hyvin onnistui :) Suosittelen kaikkia kokeilemaan jos makean himo yllättää! Ohjeesta tulee noin 15kpl, riippuen tietysti koosta.


125g rasvaa
1dl sokeria
1/2dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
3/4dl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1,5dl maitoa
1/2dl ranskankermaa
100g maitosuklaata
100g valkosuklaata

Kuorrutteet:
100g maitosuklaata
2,5dl kermaa

100g valkosuklaata
2,5dl kermaa

Aloita kuorrutteista, sillä niiden pitää jäähtyä kunnolla.
Paloittele suklaat eri kattiloihin ja lisää kerma molempien joukkoon. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes suklaat ovat sulaneet. Laita jääkaappiin jäähtymään (ainakin pari tuntia).

Rouhi suklaat. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää kananmunat vatkaten joukkoon. Yhdistä kuivataineet keskenään (siivilöi jos tarvetta) ja lisää ne maidon ja ranskankerman kanssa taikinamassaan. Lisää suklaarouheet ja annostele muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa noin 15min. Jäähdytä.

Kun kuorrutteet ovat kylmiä voit vatkata ja pursottaa ne. Jos haluat tehdä kaksivärisen pursotuksen täytä pursotinpussi niin että laitat massat eripuolille pussia. 

-Tiia


4 kommenttia:

  1. oi, noi näyttää niin hyviltä! nyt tekee mieli suklaata :D

    VastaaPoista
  2. Mä oon kerran tehny kaks värisiä kuppikakkuja minttu-suklaana :) Tuli kyllä tosi hyviä kans :)

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu aika simppeli juttu oli omasta mielestä ainakin :)

      Poista