4.10.14

Pähkinäsydämmet

Näin yhdessä leivontakirjassa tällä tyylillä tehtyjä pikkuleipiä ja päätin kokeilla omanlaista versiota. Pohjamassa on todella yksinkertainen ja kuulosti omasta mielestä ensin aika pahalta, mutta sitä se ei todellakaan ole! Sopii täydellisesti näihin pikkuleipiin! Itsellä täyte jäi vähän muhkuraiseksi, koska kaupassa oli vain hasselpähkinärouhetta. Yritin kotona vielä jauhaa sitä pienemmäksi, mutta ei siitä mitään jauhetta tullut. Mutta maku on siitä huolimatta herkullinen!




POHJAT n.40kpl
150g mantelimassaa
1 pieni valkuainen

TÄYTE
110g maitosuklaata
3/4dl kermaa
55g hasselpähkinäjauhetta

KUORRUTUS
n. 75-100g maitosuklaata


Aloita erottelemalla valkuainen kananmunasta. Sekoita valkuainen ja mantelimassa tasaiseksi seokseksi ja laita pursotinpussiin. Pursota pieniä sydämmiä pellille ja paista kauniin ruskeiksi 190 asteisessa uunissa n.6-8min.

Valmista täyte. Laita suklaa ja kerma vesihauteeseen ja lämmitä kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki ja lisää pähkinärouhe sekaan. Jäähdytä kunnolla kylmässä.

Laita jäähtynyt massa pursotinpussiin ja pursota sydänten tasaiselle puolelle. Laita jääkaappiin puolestatunnista tuntiin. Sulata suklaa mikrossa ja kasta sydämmet siihen. Säilytä pikkuleipiä kylmässä.

 -Tiia

5 kommenttia:

  1. Naaam miten hyvältä kuulostaa ja näyttää! Laitan ohjeen kirjanmerkkeihin. Jos tarmoa oikein riittäisi, voisi kokeilla tehdä tuon pohjankin kokonaan itse, kerran olen tehnyt mantelimassaa kotona. :)

    p.s. Miehen sydämeen mahtuu vain yksi ämmä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! :)

      Poista
    2. nämä olivat niin hyviä, että ne loppuivat pöydästä nopeasti ja vieraat kehuivat kilpaa näitä sydän leivonnaisia. Näitä pitää leipoa uudelleen ne vievät kielen mennessään. Kiitos hyvästä reseptistä.

      Poista
  2. Oi, ihania! Minusta täyte kuulostaakin hyvältä. :) Joten taidanmpa tehdä näitä joku päivä. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista