19.11.13

Rocky road -jäätelö

Tämä resepti on peräisin obh nordicalta ja se on mitoitettu tasty duo -jäätelökoneeseen. Itse jätin vaahtokarkit pois sillä ne eivät kuulu lempi herkkuihini. Maku oli ihanan pehmeä ja täyteläinen. Suosittelen kokeilemaan!

1,5 dl maitoa
1 kananmunaa
50 g sokeria
1,5 dl kermaa
1/2 vaniljatangon siemenet tai vaniljasokeria
50 g suklaata
50 g pieniä vaahtokarkkeja
25 g of chocolate chips -keksejä (tumma-, maito-, tai valkosuklaa) 
25 g karkeaksi hienonnettuja pekaanipähkinöitä


 Kaada maito ja vanilja kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää suklaa seokseen ja anna sulaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Kaada vaniljamaito muna- ja sokeriseokseen ohuena nauhana seosta koko ajan vatkaten tai sekoittaen. 
Kaada seos takasin kattilaan ja kuumenna sitä miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa hieman paksuuntua (muistuttaa koostumukseltaan vaniljakastiketta). Juoksettumisen välttämiseksi seoksen lämpötila ei saa ylittää 85 astetta. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä (mielellään kylmässä vesihauteessa). Kun seos on jäähtynyt, sekoita sen joukkoon vatkaamaton kerma. Siirrä kulho sen jälkeen jääkaappiin ja anna sen olla siellä mielellään yön yli. Seoksen tulee olla jääkaappikylmää, kun se kaadetaan jäätelökoneeseen. Anna jäätelökoneen käydä, kunnes jäätelö on saavuttanut oikeanlaisen koostumuksen. Lisää lopuksi vaahtokarkit, keksit ja hienonnetut pekaanipähkinät.

-Tiia






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti