Hyvää äitienpäivää kaikille äideille! :) Meillä jälkiruuaksi syötiin kakun sijaan suklaakääretorttua. Todella hyvänmakuinen ainakin tuli ja kelpasi kyllä jokaiselle! Täyte sopii täytekakunkin väliin hyvin kunhan laittaa vähän liivatetta hyydykkeeksi. Eikä se ois ollut pahitteeksi tässäkään.
POHJA
3 munaa
1dl sokeria
3/4dl venhäjauhoa
1/4dl kaakaojauhetta
1/2dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta
TÄYTE
n. 1/2prk valmiiksi kondensoituamaitoa
2dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa
150g maitosuklaata
KORISTEET
esim.
vispikermaa
suklaapaloja
vadelmia
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivataineet keskenään ja siivilöi tarvittaessa. Kääntele vaahdon sekaan nuolijaa apuna käyttäen. Paista 225 asteessa 5-8min.
Valmista täyte. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka joukkoon ja lopuksi suklaasula.
Kumoa pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä hetki. Levitä kondensoituamaitoa pohjalle ja sen jälkee täyte. Rullaa ja laita jääkaappiin tekeytymään (itse pidin ainakin pari tuntia). Lopuksi koristele mieleisellä tavalla!
-Tiia
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivataineet keskenään ja siivilöi tarvittaessa. Kääntele vaahdon sekaan nuolijaa apuna käyttäen. Paista 225 asteessa 5-8min.
Valmista täyte. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka joukkoon ja lopuksi suklaasula.
Kumoa pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä hetki. Levitä kondensoituamaitoa pohjalle ja sen jälkee täyte. Rullaa ja laita jääkaappiin tekeytymään (itse pidin ainakin pari tuntia). Lopuksi koristele mieleisellä tavalla!
-Tiia
Ihanan näkönen! En ajatellu että kääretortuistakin voi tehä noin "kakkumaisia" :D
VastaaPoistaKiitos paljon! :)
Poista