Äidin synttäreiden kunniaksi tein perinteisesti täytekakun. Menee samalla äitienpäiväkakusta, vaikka se on vasta ensi viikolla :) Täytteeseen päätin olla kerrankin laittamatta marjoja, ja päädyin sitten persikkaan. Lisäsin täytteeseen vielä maitorahkaa, sillä se oli ainakin minun makuuni aika mieto. Sitruunarahka maistui ehkä liikaakin, ja se peitti persikan maun melkein kokonaan. Ensi kerralla voisi persikkaa vähän lisätä, tai olla soseuttamatta kaikkia. Ohje riittää kakun molempiin väleihin.
Persikkatäyte
Kermaa 4dl
Sitruunarahkaa 1prk (200g)
Maitorahkaa 1prk (200g)
Sokeria 1dl
Säilyke persikoita 500g
Liivatelehtiä 4kpl
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta persikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sinne rahkat, sokeri ja persikkasose. Purista liivatteet, sulata ne mikrossa ja lisää ohuena nauhana täytteeseen.
-Tiia
Niin ihana kakku ja uusi ulkoasukin on tosi kiva! (:
VastaaPoistaKiitti Liisa :) Juu olen jo kauan pohtinut isompaa muutosta ja sain vihdoin aikaseks!
PoistaKauniit pursotukset äidin kakussa :)) Näyttää tosi hyvältä!
VastaaPoistaKiitos paljon! :)
Poista