29.9.14

Pekaani-kinuskimuffarit

Mielessä on jo kauan ollut ajatus tehdä muffinsseja, joissa oisi karamellisoituja pekaanipähkinöitä. Maanantai-illan inspiraatio iski ja ei muuta kun ohjetta miettimään! Ajattelin tehdä joskus tulevaisuudessa myös hieman erilaisen kokeilun näistä muffareista, missä käyttäisi kinuskikastiketta.

Muista olla erityisen tarkka sokeria sulattaessa, sillä se palaa todella helposti! Ja tällä ohjeella tulee noin 10 kappaletta.


1,5dl pekaanipähkinöitä
3/4dl sokeria

TAIKINA
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1,5tl leivinjauhetta
3/4dl maitoa
50g sulaa rasvaa

Aloita paloittelemalla pähkinät muutamaan osaan. Sulata sokeri pannulla, lisää pähkinät joukkoon ja laita ne jäähtymään leivinpaperille.

Sulata rasva. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivataineet keskenään ja lisää nuolijalla muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi maito ja jäähtynyt rasvasula. Siirrä massa pursotinpussiin ja pursota muffinssivuuat noin puoliväliin. Pähkinät liimaantuvat kiinni toisiinsa karamellisoinnin jälkee, joten irrota ne puukolla toisistaan. Ripottele pähkinärouhetta väliin, pursota vuuat täyteen ja ripottele päälle taas pähkinöitä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-12min. Jäähdytä.

-Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti