17.5.14

Riisimuromassa

Suunnittelin vähän isompaa koristetta poikaystävän valmistujaiskakkuun ja sen tekeminen kokonaan marsipaanista ei käynyt mielessä ollenkaan. Riisimuromassa ponnahti mieleeni ja aloin heti googlettamaan. Kokemukset olivat hyviä ja massa oli helponoloinen valmistaa itse. Ja sitä se kyllä olikin! Valmista riisimuromassaa on myös myytävänä, mutta en nää mitään syytä miksi sitä tilaisi. Massan muotoileminen oli myös helppoa kunhan öljysi kädet kunnolla! Tein koristeen hyvissä ajoin, joten pakastin muotoillun massan ja ajattelin koristella noin viikkoa aiemmin.

Käytin tälläistä ohjetta:

3rkl    voita
280g  vaahtokarkkeja
14dl   riisimuroja

Pilko vaahtokarkkeja pienemmiksi, jotta ne ovat nopeampi sulattaa. Sulata voi mikrossa. Lisää vaahtokarkit joukkoon ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet. Älä lämmitä liikaa!

Murskaa riisimurot vähän pienemmiksi ja sekoita voi-vaahtokarkki seokseen. Muotoile massaa öljytyin käsin ja anna kovettua seuraavaan päivään. Voit halutessasi muotoilla kuivaa koristetta vielä veitsen kanssa. Jos päällystät koristeen marsipaanilla voit käyttää välissä voikreemiä tai pikeeriä.

-Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti