4.9.14

Vanilja tuulihatut

Elossa vielä ollaan! Kun koulussa joka päivä leipoo, niin kotiin tullessa ei tule mieleenkään tehdä enää yhtään mitään! :D Tylsänä vapaapäivänä sain kuitenkin inspiraation tehdä tuulihattuja! Koulussa olen tottunut tekemään tuulihatuista pyöreällä tyllalla pieniä tötteröitä ja tällä kertaa päätin kokeilla jotain erillaista mallia. Yhtä oikeaa mallia ei ole! Täytteen kaveriksi sopisi paremmin kuin hyvin tuoreet marjat mutta niitä ei ollut saatavilla, joten makua tuomaan laitoin mansikkahilloa. Tuoreilla marjoilla saa myös paljon näyttävyyttä.

KUORET
100g margariinia
2dl vettä
2,5dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

TÄYTE
2,5dl vispikermaa
400g (2prk) vaniljarahkaa
hilloa, tuoreita marjoja yms.

Aloita kiehauttamalla kattilassa margariini ja vesi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita kunnes massa on kiinteää ja irtoaa reunoista. Anna massan jäähtyä. Jos käytössäsi on yleiskone voit laittaa massan pyörimään hitaalla temmolla, niin se jäähtyy nopeammin.

Lisää kananmunat massaan voimakkaasti vatkaten yleiskoneessa/sähkövatkaimella, kunnes se on tasaista.

Laita valmis tuulihattumassa pursotinpussiin ja halutessasi voit käyttää esimerkiksi tähtityllaa. Pursota mieluisaan malliin. Ohjeesta tulee noin 24 kpl keskikokoisia tuulihattuja. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30min (koosta riippuen). Muista ettet avaa uuninluukkua turhaan varsinkaa alkuvaiheessa, sillä tuulihatut lässähtävät helposti!

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan rahka. Laita täyte tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.  Halkaise jäähtyneet kuoret ja laita keskelle hillonokareet. Pursota vaniljatäytettä ja laita kannet päälle. Jos käytät tuoreita marjoja hillo ei ole pakollinen. Sihtaa lopuksi vielä tomusokeria päälle.-Tiia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti